2011. június 13., hétfő

Vízvezeték szerelés a fürdőszobában


A hosszú hétvégén (a belső pinceajtó és ablak berakásán kívül) megpróbáltam a földszinti fürdőszoba vízvezetékezését megépíteni. Ugyan nem lett kész, de a kád és a mosdók vízcsöveit megcsináltam, de csak nyomáspróba után merem folytatni a munkát, mert bizonytalan vagyok a technológiában (PPR csövek hegesztése).

A legfáradságosabb a SILKA fal vésése volt. A hornyok széleit gyémánt flex koronggal, a köztes faldarabokat vésőgéppel kellett kiszedni, de még így, gépesítve is nehezen haladt a munka. Főleg az Isoteq falhoz képest, amihez mindössze egy kőműveskalapács kellett, semmi elektromos gép.
Itt, a baloldali képen látszik a földön a csövezés (itt lehet hegeszteni a műanyag csöveket az idomokhoz), oldalt a SILKA válaszfal, szemben az Isoteq külső fal.

Itt három cső fut, egy a hideg víznek, kettő meleg (cirkuláció miatt). A falikorongok helyét már a kiválasztott mosdóhoz, illetve kádhoz méreteztük, remélem, lehet majd akkor is kapni azokat, amikor majd meg akarjuk venni ...

Hátra van még a zuhanyzó (itt még a csaptelep magassága sem világos), illetve a szennyvíz, ami a padlóban fog menni.


Frissítések:A folytatásról ide (nyomáspróba), illetve ide klikkelve olvashatsz.
A fűtési központot rézcsövekből csináltam, de a vízvezetékezésnél a PPR (Sanitas) rendszer jól bevált.

A fürdőkád beépítésére még vagy egy évet kellett várni, erről itt írtam.

 


















Az Isoteq falazat sarokelemeinek készítésekor sok olyan hulladék keletkezett, amivel nem tudtunk mit kezdeni. Ledarálni ugyanis nem mindegyik kieső darabkét lehet, mert sokukban kemény műanyag összekötők is vannak.
Ezekből, a haszontalan elemekből remek óriás "legóvár" építhető. Pillanatok alatt elkészült a madarak és a disznók vára, így az "Angry Birds" játékot immár élőben is játszhatták a gyerekek.

2 megjegyzés:

Stefán Ákos írta...

Hi!

Meleg víznek miért is kell 2 vezeték? Milyen cirkuláció lesz, azért hogy azonnal a meleg jöjjön és ne keljen rá várni?

Tóth András írta...

Igen, a melegvizet időközönként megjáratja majd egy szivattyú, így a csőből azonnal meleg fog jönni. Ez azért is szükséges, mert pl a konyha és a melegvíztartály között légvonalban 13m van, ami becsövezve legalább 15.