2012. június 11., hétfő

Padlófűtés szerelése

 A viszonylag merev padlófűtés csövekkel sokat kínlódtunk. Először is, a 300m-es tekercset kellett 100m-es darabokra bontani, ez volt a munka legnehezebb része. Ehhez képest a csövek lefektetése és rögzítése a vashálóhoz már nem volt nehéz. Annál trükkösebb volt a pontos 100m betartása, de nem sokszor kellett visszabontani, akkor is csak pár métert.

Lehet, hogy meg lehetett volna előre számítógéppel tervezni a nyomvonalat, hogy pontosan 100m legyen a cső hossza, de ez egy kicsit tovább tartott volna, mint maga a fektetés. Sikerült úgy letenni a csöveket, hogy az osztóknál 1m körüli darabokat kellett csak levágni, ennyi lett a hulladék.

A képeken látszik pár dilatációs hézag is, melyek feladata megelőzni az aljzatbeton repedését, melyek a hőtágulások miatt alakulhatnának ki. A dilatációs hézagban is mehetnek csövek, de ezek mozgását a képeken is látható habszivacs védőcsővel (vagy előre felhúzott gégecsövekkel) biztosítani kell.

A fürdőszoba (a legalsó képen) csak egy gyenge, ritka csövezést kapott, mert itt a falfűtés lesz a fő hőleadó.1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Hello, tetszenek a megoldások. Én is ilyen uton akarom megoldani tavaszra nálam a padlofütést.
Használod már? Megvagy vele elégedve?
Milyen csövek ezek, én pl. Pex-Alu-Pex csövet gondoltam rakni 16mm 15cm távolságban.

Üdv