2011. augusztus 16., kedd

Vízvezeték szerelés folytatódik


Az elmúlt hetekben összekötöttem a régebben a konyhában megépített és lepróbázott, és a földszinti fürdőszobai hálózatot. Az emeletre is felvezettem a csöveket, de ott csak lezártam, nem építettem meg a szerelvényekhet menő ágakat.

A két hálózatot a pincében egyesítettem, amint bejön a víz a házba, rá lehet kötni. A nyomáspróba alatt (15bar-t ír elő a csőrendszer útmutatója) két helyen csepegett a víz, amiket javítani kellett. Legtöbbet megint a csempedugókkal szenvedtem, amiket elvileg nyomáspróbához árulnak, de az ötféle típusból csak kettő bírja ezt a nyomást. Ezen a ponton kétségeim támadnak, hogy az "igazi" szerelők honyan nyomáspróbázzák a munkájukat, ha eddig a boltosnak más nem vitt vissza csempedugót azzal, hogy nem bírja a "feszültséget".

Most éppen 10..11 bar nyomás van a csövekben (a felszerelt óra csak 10-ig van skálázva), követem majd, mennyit esik. Ha valahol szétdurranna a rendszer, akkor sem telik meg a ház vízzel, mert nincs rákötve a hálózatra, csak önmagában áll, feszíti belülről a víznyomás.


3 megjegyzés:

Jozsó írta...

Ha az építkezés után el szeretnéd adni néhány megmaradt szerszámod, akkor jelezd kérlek, mert úgy látom nekem is hasonlókra lesz szükségem. Gondolok itt a próbapumpára PP-r hegesztőre, EPS vágóra és így tovább. Címem: csuri7 a google mailen. Köszi

Tóth András írta...

Ezeket biztos nem fogom eladni, de megmondom, hol vettem.
A PPR-hegesztőt (benne a csővágóval) a Vaterán vettem, van folyamatosan, 10.000 Ft-ért. Keress rá így "PPR hegesztő".

Névtelen írta...

Köszi, megtaláltam!