2010. november 21., vasárnap

Végre betonoztunk

Pénteken megkaptam az aláírt falvasalási terveket, így szombaton végre bebetonozhattuk házilag az első sort. Nagyjából 1,5m3 beton került az első sorba. Legtöbb helyre vödrökkel kellett vinni a betont, mert nem lehetett az ajtók helyén bejáratot hagyni, hiszen a küszöbszint alatt is betonozni kellett 20 cm magasan (az első sor vasalása teljesen körbefogja az épületet, az ajtók alatt is).

Vasárnap betettük a függőleges vasakat úgy, hogy mindenhol meglegyen legalább 150cm magasságig (a tüskékre kellett rátoldani). Feltettünk még szárazon három sort, bevasaltuk, a vasakat megkötöztük. Sajnos csak sötétedés után végeztünk a negyedik sorral, ezért a képek még köztes állapotot (3 sor után) mutatnak.

Ebbe a három új, most még üres sorba nagyjából 6m3 beton kell majd, ezt nem tudom, hogy kézzel, vagy pumpával érdemes bedolgozni. Ezt a héten el kell dönteni. Ez a betonmennyiség már nem fog menni házilag, de hétvégére felszabadulhat a csapat, akivel csinálni fogjuk mindezt.

Ha ez is betonozás is elkészül, akkor lesz 1m falunk, ami harmada a teljes magasságnak. Az ötödik sornál már az ablakok is elkezdődnek, ami tovább bonyolítja az legózást és a vasalást. Eddig ugyanis csak az ajtók helyére kellett mindkét oldalról zsaluelemet tenni, most már az ablakoknál is el kell ezt kezdeni. Ez majd több szabott elemet igényel.







2 megjegyzés:

Ben írta...

Örömteli hír! További jó munkát! Sajnos jön a hideg és a rosszidő!
A tüskéket hogy toldottátok meg? Én a pumpára szavaznék, a mert 6m3 betont vödörrel megmozgatni nem kis meló. Pumpával meg gyoran megvan. Három sor betonozása esetén pedig nem is lehet vele gond!

Tóth András írta...

A kiálló 30cm-re rádrótoztuk a következő szakaszt. A drótozásnak csak addig van szerepe, amíg a beton meg nem köt (hogy el ne mozduljon az új vas).