2010. november 2., kedd

Elkezdtük a falazást

Immár kivitelező nélkül, elkezdtük házilag az Isoteq elemek felrakását a beton aljzatra. A födém, illetve a talajon fekvő padló "simítása" olyan göcsörtösre sikeredett, hogy ezek után nem mertem a kényes Isoteq falazóelemek felrakását erre a társaságra bízni.
Elkezdtük tehát házilag. A sarokpontokat kitűztük, az elemeket pedig (az aljat "minősége" miatt) szinte egyenként kell beszintezni vízmértékkel, illetve slagos (hivatalos nevén tömlős) szintezővel. A beállított elemek alá kis utóduzzadású PUR habot fújtunk, ez szépen rögzítette a beállításokat. A sarkok felrakása a legkomplikáltabb, ez látszik a fényképeken is. Nekünk sarokból 10 db lesz.
Az a terv, hogy két sort felrakunk szárazon(PUR habbal leragasztva), majd a kivitelező brigád kitölti az első sor felét betonnal, ezzel véglegesen rögzítve azt. Erre egy nap kötési idő kell, majd pár soronként lehet folytatni a betonozást. Remélem, a pár napos szabadságom alatt körbeérek a 2 sorral. Ennek a célnak az eléréséhez a korai sötétedés miatt villanyfényes műszakokra is szükség lesz. Mint ahogyan ma is.

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

vízszigetelés nem kellett volna az ICF alá?

pl.: két rét műanyagos bitumenlemez