2010. november 14., vasárnap

Jöhetne a beton


A hétvégén előkészítettünk mindent egy esetleges betonozáshoz. Bent vannak az első sor vasai, a többi soré is le lett szabva, és ott várnak a sorukra az egyes falszakaszok mellett.
Felraktuk körbe az első három sort szárazon. Mivel az első betonozákor csak az első sor marad majd a helyén, az elemeket megszámoztuk és összejelöltük. Persze, csak a sarkoknál, ahol a szabott elemek vannak. Minden elemre a saját száma mellett(köré) ráírtuk a szomszédjaik "nevét", így hamar visszaépíthető a falazat erre az állapotra.
Hogy mikor betonozunk, azt nem tudom, mert várni kell a statikai leírásra.

Sajnos a mostani fényképek már csak ilyen sötétek, korán lemegy a Nap.

2 megjegyzés:

Ben írta...

Lehet, hogy így jársz jól! Én is a kivitelezőktől félek a legjobban. Nem hinném, hogy ők ilyen precízen méretre vágták volna az elemeket és beállították volna az első sort, pedig ennél a rendszernél ez a legfontosabb. Tényleg az Isoteqtől nem kértél helyszíni segítséget az induláshoz?
Remélem a hétvégén tényleg tudtok végre betonozni! Nem igazán értem, hogy-hogy még nincs vasalási terv?

Tóth András írta...

Valójában van egy hivatalos vasalási terv, ami elemenként 12db függőleges vasból áll. Ez kivitelezhetetlen. Az új statikusommal (aki már a födémeket áttervezte gazdaságosra) megegyeztünk egy könnyített vasalásban (pillérszerű függőleges vasak a sarkokon, nyílászáróknál, egyéb helyen 2m-enként), de erről még nincs papír. Ezért nem merek betonozni.
Az Ellenőr már megnézte, de neki is kell nyilatkozat, hogy ez így statikailag elégséges ehhez az épülethez.