2012. február 2., csütörtök

Januári munkák


A január a válaszfalak vakolásával telt (ezt édesapám végzi, még Karácsonykor is dolgozott), illetve elkezdtük a falfűtés szerelését.

Nagyon ritkán írok a blogban konkrét cégről, utoljára talán a (második) statikusomat dícsérgettem, igyekeztem a folyamatokról, a módszerekről, technológiákról írni, nem konkrét cégekről és termékeikről.

Most ismét kivételt kell tennem, mert kellemes meglepetésben volt részem a fűtésrendszer elemeinek megvásárlásakor. Az ember azt hinné, hogy ha ír egy gyártócégnek, akkor legjobb esetben átirányítják egy helyi kereskedőhöz, aki kevésbé ért a termékekhez és drágábban is adja azokat. Ehhez képest a Pipelife-fal teljesen máshogy történt. Gyorsan reagáltak az árajánlat kérésemre, tanácsokat adtak, hogy mit igen és mit ne vegyek (ezen utóbbi el szokott maradni másoknál), szerszámokat kölcsönöztek és mivel elég sok mindent vásároltam, ki is szállítottak mindent. És mindezt a legolcsóbb webshop-oknál is kedvezőbb árfekvésben.

Megvettem tehát a falfűtés és padlófűtés csöveket, síneket, osztókat, idomokat. Ebben a falfűtési rendszerben 10-es csövekből vannak a regiszterek, ezek préskötéses idomokkal kapcsolódnak a gerincre, a korábban leírt rendszer szerint. Ehhez speciális gép kell (ráadásul a 10-es présfej nem gyakori), ebben segítettek ki a Pipelife-osok.

A következő héhány bejegyzésben leírom a munkafolyamatot is.

(Ez a cikk sem fizetett reklám, nem is tudnak róla. Elvileg engedélyezhetnénk, hogy a blogra mindenféle reklámok kerüljenek fel, és ezzel pénzre válthatnánk az olvasók érdeklődését, de ezt szándékosan nem tesszük meg, mert olvashatatlan, élvezhetetlen lenne tőle az egész)

Nincsenek megjegyzések: