2011. június 7., kedd

Válaszfalak félig készen


Mint mára kiderült, szándékosan csak az első sorok készültek el tegnap. Ugyanis az első sorokat nagyon pontosan vízszintbe kell rakni, és a padlólemez egyenetlensége miatt helyenként vastagon alá kellett habarcsozni. Meg kellett várni, amíg rendesen megköt a ragasztó, ezért csak ma folytatták a munkát.






3 megjegyzés:

Névtelen írta...

Ez a silka tégla miben más, mint a ytong? Az összetevők közöl úgy látom hiányzik belőle a cement, így nem pórusbeton, hanem mészhomok, de ennek van vmi előnye, hogy erre eset a választás?

Névtelen írta...

Hello! Mennyire bonyolult visszabontani az Isoteq elemeket a válaszfal befalazásához? Milyen eszközzel csináltátok? Kösz, Imre

Tóth András írta...

A SILKA mészhomok tégla. Sokkal keményebb és nehezebb, mint az YTONG. Azért választottuk, mert nagy a hőtömege (nyári időben hőmérséklet-kiegyenlítés), illetve ugyanezen ok miatt jó hangszigetelő is.

Valamint szép felületet ad, ha jól falazzák, nem kell vakolni, csak glettelni. Ez majd elválik.

A falazás előtt a belső habot a kivágandó sáv szélein (pl kézi körfűrésszel) be lehet vágni. Ezután kőműves kalapáccsal, vagy vésővel (ütvefúrókhoz lehet ilyen szárat is tenni) ki lehet szedni a habot. A kalapács/vésőgép a kemény összekötők tőből levágásához kell.