2010. július 19., hétfő

Földmunkák

A mai napon hivatalosan is bejelentettük az Építéshatóságnak a munka elkezdését és az Építési Napló megnyitását. Minderre öt munkanapunk volt, péntektől kezdődően. Így ezt a határidőt most kivételesen nem késtük le.

Ma elkészült a pincelejáró is. Sikerült a földmunkával rendesen elcsúnyítani a valamikor szép kis telkünket. Most egy vizes agyagos gödör tátong a kert egy részében, mindenhol földkupacok, sár, kivágott kerítés.

Ilyen volt



és ilyen lett


Reméljük, pár év múlva már semmi nem marad a mostani agyag- és sártengerből.

A következő munkafázis az alapozás, ha minden jól alakul, ezt a héten meg tudjuk ejteni.
Aztán jöhet a pince falazása, ami egy hosszabb művelet lesz. Ugyanis még a vízszigetelést sem találtuk ki pontosan. Az a probléma, hogy a pincefalat össze kellene vasalni az alappal és az alapra épített vasalt aljzatbetonnal, amiről a falak indulnak. Ez nem is lenne probléma, ha nem kellene vízszigetelést tenni a falak alá. A vízszigetelést pedig sűrűn átszúrja majd a vasalás, ami, gondolom, jelentősen rontja annak hatását. Nem beszélve arról, hogy a kiálló vastüskékre nem is húzható fel a szigetelés, tehát a vasakat utólag kell a betonba ragasztani. Legalábbis ez a szokásos rend.
Amíg ezeket nem látjuk tisztán, inkább nem sürgetjük a további munkafázisokat.

Nincsenek megjegyzések: