2009. július 26., vasárnap

Várakozás

Mivel Zsuzsa nem írt semmit a múlt héten, gondoltam, most én is beszállok.
A Bank elkezdte a hitelbírálatot, talán Augusztus elején kezdődhet a játék a Közjegyzővel meg a Földhivatallal, hogy minél előbb megkapjuk a hitelt. Szeptember 10-ig van időnk, de ha addig valamiért mégsem kapnánk pénzt, megpróbálunk halasztást kérni a Telek "régi" tulajdonosaitól.
Közben az építész nemigen jelentkezik, megpróbálom én felkeresni és rákérdezni, hogy hogyan áll. Gondolkodunk a leendő ház alápincézésén, hogy ne kelljen a drága alapterületet kazánra és egyéb tárolókra költeni. Persze ekkor a garázs is a ház alá kerülne, ami megdobja a költségeket (földmunka, pince), de talán még olcsóbb is lesz, mint egy külön garázs épület. Ugyanis arra is tető kell, szigetelt aljzat és falazás kell, miegymás. Az egyetlen aggály, hogy nem szeretnénk a házat felemelni. Nem szerencsés, ha a bejárathoz "fáradtságos" lépcsőkön kell bejutni. Persze ekkor a pincének esélytelen, hogy ablaka legyen, ami a kazánház szellőzése miatt aggályos. Talán a telek terepszintjei segítenek egy kicsit, ugyanis az enyhén emelkedő.
Közben gyűjtögetem a linkeket kivitelezőkről, ablakokról, napkollektorokról, hogy amint meg lesz a terv, már indulhasson is a "pályáztatás". Gondolom, idén nem kezdünk építeni, tehát lesz idő válogatni. Sajnos amíg terv sincs, nem fog senki komolyan venni. Persze, a kivitelező sosem fog beárazni egy "nagyjából 100 m2-es" pinceépítést. Hiszen az ördög a részeltekben rejlik (terepviszonyok, födém áttörések, statika). Addig marad az álmodozás és a link-gyűjtögetés.

Nincsenek megjegyzések: