2011. november 20., vasárnap

WC fal betonozása

A földszinti WC egy kis falra lesz ültetve, háttal a fürdő bejáratának. Ez a fal eddig még nem készült el, ezért nem tudtuk még a WC-t beépíteni és használni. Egyelőre egy külső, mobil WC-t bérelünk, amit hetente tisztítanak. Szeretnénk hamarosan ezt a bérletet megszüntetni, ehhez azonban a belsőnek működnie kell.

Egy merész húzással az eredetileg falba építendő állványos WC-tartályt eleve beleépítettük a betonfal zsaluzatába. A falat a padlózatba (pincefödémbe) és az oldalsó zsalukő falba ragasztott vasak tartják a helyén. A WC-állvány is le van csavarozva a betonba. Ezzel a falba süllyesztett állványzat módszerével, vékonyabb lehet a teljes szerkezet, nem lesz a fal olyan alánytalanul vastag. 30 cm lenne a "hagyományos" módon (14cm betonfal+16cm a tartálynak), most 24cm-ből megcsináltuk, mert a beton az állványzat közé is befolyik, beköt. Remélhetőleg. Két hét múlva, a kizsaluzáskor kiderül.








4 megjegyzés:

Névtelen írta...

Miért nem gipszkarton penge falat építettetek a WC-nek?
Már ennyire belejöttetek a betonozásba, hogy mindent betonnal oldotok meg? :)

Laci

Tóth András írta...

Mert függesztett lesz a WC. Azaz nem a talpán fog állni, hanem amikor ráülünk, terheli a falat. Ki akarja forgani a helyéről. Ezért kellett beton, ami hozzá van vasalva a padlóhoz és az oldalsó zsalukő falhoz.

Bandesz írta...

Jol latom az egesz tartaly be van betonozva? Mi van ha szet kell kapni (fennakad az uszo, akarmi)?

Tóth András írta...

A tartály teljesen szervizelhető a nyomógombok mögötti ajtón át. Csak maga a vastagfalú "doboz" nem cserélhető, minden alkatrész (tömítések, egyebek) igen.