2011. szeptember 26., hétfő

Támfal kizsaluzása

Tíz nappal a betonozás után kizsaluztuk a támfalakat. A felület, a várakozásoknak megfelelően, szép, sima lett. Szükség is van arra, hogy szép legyen, mert ugyan a későbbiekben burkolva lesz (a tervek szerint valami bontott tégla-szerű lapokkal), de ez még jócskán arrébb van.
Az egyik fal szándékosan íves, hogy fent csak négy méteres legyen a bejárat, lent pedig már hat. Ez még az építész ötlete volt, hogy ne egy nagy tátott száj legyen a ház eleje az utcáról nézve.


A szeptemberi hónap azzal telik, hogy (a villanyszerelés mellett) fogadjuk és várjuk a lapostető szigetelésre jelentkező vállakozókat, lassan döntésre kell jutnunk, hogy még a jó időben el lehessen végezni ezt a munkát is. A problémát az okozza, hogy a terasz alatt is jó le kell hőszigetelni a födémet, mert lakószobák vannak alatta. Ha oldalt 15cm grafitos szigetelés van, akkor a födémen sem szabad megelégedni vékonyabbal. Ráadásul, mivel járható, de nem lebetonozott terasz lesz (hanem bazaltzúzalékba ágyazott lapok), a hőszigetelésnek jó teherbíronak kell lennie. Ez csak az EPS-150 sűrűségű szigetelőanyaggal érhető el, ami annyira nem tipikus termék, mint a megszokott EPS-80(falakra), vagy az EPS-100(aljzatbeton alá). Ezért a beszerzése (legalábbis normális áron) nem egyszerű.
Remélem, a héten már döntésre jutunk ebben is. Addig is álljon itt pár kép az elkészült támfalról.

Nincsenek megjegyzések: