2011. május 19., csütörtök

Kész az emeleti falazat is

Kedden kiöntötték a maradék falszakaszt, ezzel elkészült az emeleti tartófalazat is. Jövő héten már elkezdik zsaluzni a zárófödémet.








4 megjegyzés:

Névtelen írta...

Hello. Az áthidaló elemek közül kitüremkedő zöld cucc micsoda és mi a funkciója? Üdv, Imre

Tóth András írta...

Az nem duzzadó (pontosabban kis utóduzzadású) PUR hab. Ezt hasznnáljuk ragasztásra, illetve azokon a helyeken, ahol túl nagy a rés az elemek között (pl vágási pontatlanságok miatt).

Névtelen írta...

Helló András!

Nagyon jó olvasnia naplódat!
Amikor öntöttétek a falakat, nem mozdultak el a függőlegestől? Ha igen, frissiben helyre lehet még nyomnyi ekkora tömeget?

Milyen erősen kapcsolódnak ezek a az elemek, hogy éjszakára üresen ott mertétek hagyni? Szél nem kapja fel?

További sok sikert az építkezéshez!

Tóth András írta...

A helyi keverésű betonozásnál nem volt gond. A fiúk ügyeltek arra, hogy ne dőljön a fal. Pár képen talán látszanak a támasztások is. Betonozás közben folyamatosan ellenőrizték a függőlegeseket.

Amikor azonban pumpás beton jött, sokat kínlódtak. A beton ugyanis gyakran nekifeszült a vasalatnak és elnyomta a falat. Tehát nem a szél okozott problémákat, hanem a friss beton.

Nem nagyon tetszett nekik, hogy hiába állítják be szárazon a vízszinteket, betonozás közben elmozdul a fal. Emiatt nem szerették ezt a technológiát. Ahhoz voltak szokva, hogy ha egyszer téglából felraknak egy falat, és az egyenes/függőleges, akkor az úgy is marad. Itt többször kell ellenőrizni, és ha egyszer a fal elferdül a betonozás közben, azt már lehetetlen helyrehozni.